9. sept 2009

teine päev

Hommikune päike tervitas meid, kui kell 9 Emmastesse jõudsime. Algul tundus küll, et ei siin külas keegi nii varajasel kellaajal liigu. Kes käib tööl, on juba tööle läinud, kes on kodune, see nii vara liikvel veel ei ole, sest poodki tehakse alles kell 10 lahti. Kuid siiski oli meil päris mitu külastajat, kellega sai piisavalt pikalt räägitud ning kes Ülle abiga kutsesobivuse teste tegid. Kärdla postkontori juhatajale andsime hulga flaiereid, helkureid ja pastakaid ning kuna kõigile postkontori külastajatele ju nänni ei jagu, tegime ettepaneku, et igal hommikul annab ta väikese kingituse esimesele külastajale ja seda kuni 9.oktoobrini

Emmastes kõige vahvam külastaja, kes esimesena julges bussi uksest nina sisse pista oli ülimalt sõbralik koer.


Leisus ootasid meid küla noored aktivistid, kes tutvustasid nii meile kui teistele huvilistele kõike seda, mida nende külas hakatakse kohe varsti õpetama. Ja see oli tõeliselt tore üllatus, et väikeses Leisu külas algavad peagi kursused tutvumaks kreeka, hollandi jm keeltega.

Peagi saabus ka väike filmimeeskond ehk ERR Lääne- ja Hiiumaa korrespondent Urmas Lauri kaameramehega. Ning Terevisiooni uudistes peaks tulema pisike klipp meie tegemistest.

Kõrgessaares ühines meiega abivallavanem Katrin. Ning kuna Kõrgessaare Valitsejamajas asuvas tööharjutuskeskuses lõppes parasjagu töötutele mõeldud koolitus, oli bussi juures kamp koolituselt tulnud mehi, kes rõõmuga kuulasid, mida Katrinil ja meil neile rääkida oli.

Kärdla keskväljakul tuli meile appi Pille-Riin Töötukassast. Infot ja kohvi-kommi said päris hulk inimesi nende hulgas ka muhe korstnapühkija, kelle nööpi keerutasime me vist kõik.

Kuigi praamiga mandrile sõites andis väsimus tunda, oli meel siiski rõõmus, sest kaks päeva Hiiumaal olid äärmiselt positiivsed. See annab jõudu järgnevaks 22 päevaks.

Ahjaa, tundub et Õhtuleht on haldusreformiga hakkama saanud. Eilne nupuke teatas, et õpibuss sõidab peaaegu 60 kolkakülla. Kas sellest võime siis järeldada, et Kärdla, Rapla, Toila, Sillamäe, Narva, Elva, Paide, Viljandi ja Võru on nüüdsest külad? Linnapeakandidaadid võivad vist oma valimisreklaamid heaga maha võtta.

Kommentaare ei ole: