7. sept 2009

esimene päev

Täna hommikul kell 12:15 jõudis buss Hiiumaale Suuremõisa poe juurde...meid ootasid rõõmsameelsed hiidlased. Ja arvan, et teisiti hiidlased ju ei oskaksi olla. Ning suur au ja rõõm oli kohtuda toredate Ruthi ja Taunoga, kes terveks päevaks meiega ühinesid.

Inimesi käis Suuremõisas küll vähe, kuid see ei ole ju tegelikult oluline. Oluline on see, et nad said enda jaoks olulist infot. Ja ma usun, et seda nad ka said. Kohaliku mööbliäri müüja Riina käis korraks bussis, sai paar infovoldikut näppu ja läks tööle tagasi. Kuid 5 minuti pärast oli ta taas tagasi, sest juba oli tal tekkinud mitu küsimust. Ja nii käis ta bussis paar korda...ja küsimused said ka vastused.

Edasi viis meie tee Lõpe külla, kus Tõnu Otsason ootas korvitäie valgete klaaride ja suisleppadega. Jõudsime ära käia ka hiidlasest luuletaja Elmar Vragerile pühendatud pisikeses muuseum-korteris ning Tõnu viis meid vaatama ka parki, kus toretses silt "Soome saun sots-Hiiumaal"...oh neid hiidlasi küll :)



Käinas Konsumi ees liitus meiega ka nõustaja Ülle, kellega koos said huvilised teha kutsesobivustesti ning infot tuli jagama ka Ly Käina Huvi- ja Kultuurikeskusest.

Kassaris olid inimesed juba kogunenud ning juttu jätkus kauemaks ning sai kätt proovida ka viltimises.

Kella 9 paiku õhtusöögile jõudes oli isu kuidagi erakordselt hea. Ju oli pikk ja tegus päev värskes õhus hästi mõjunud. Aitäh!

Kommentaare ei ole: