23. sept 2009

Peipsiäärsed üllatused

Väljaspool seisjale tundub ja paistab, et siin, Peipsiääre vallas, on vanausuliste kultuur ja elu pea täies jõus ning jääb veel palju, mida turistidelegi näidata. Seda tehaksegi ja minumeelest on tegijad ka selle üle uhked.

Käin siin ju palju turistidega ja arendan elu läbi selle - tahan nii mõelda, aga - peale õpibussiga siin käimist jäi veidi teistsugune mulje... kohalik talupidaja-naine rääkis, et vallavalitsus seda kõike oma rahakoti tarvis teeb. ehh, ei tea ju, aga mõtteainet küllaga. Usun siiski, et kõik turistide siia toodud raha leiab tee kohaliku tegevuse arendamiseks.

Mehikoormast ka - tore Peipsiäärne külake, kus tegevus ikka käib, kuid kohalik kultuuritöötaja rääkis, kuidas temalt pool palka ära võetakse. Bussi ümber tiirutas lapsi, kel tundus, et polnud midagi teha alati peale kooli - kui nüüd kultuuritöötajalt palk ära võetakse, siis ei toimu ju üldse mitte midagi kohapeal enam. Palju edu siis noorte ohjamisel. Täiskasvanute ringitegevusi jääb ju ka seetõttu vähemaks... masu küll, aga mõelda võiks ikka ka...

Kommentaare ei ole: